Kennethbakelsen. Så god.
Ingredienser
Smeten
5 äggvitor
3 dl socker
50 gram hackad sötmandel (finns att köpa färdighackad)
1 dl vetemjöl
Fyllning
3 dl grädde
frusna lingon
Garnering
2 dl grädde
Marsipan
Blockchoklad
Citronmeliss
Några lingon
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Fem äggvitor
Smörat bakplåtspapper
Mandelblandning, alltså mjöl och mandel.
Vispa äggvitorna
Häll i socker under tiden du vispar.
Häll i mandelblandningen
Vänd ner
Klar smet
Häll upp i långpannan med det smörade bakplåtspappret.
Upphälld smet
In i nedre delen av ugnen
I 20 minuter
Så här ser den färdiga botten ut.
Tag hjälp av ett galler när du skall hälla ut den klara botten
Lägg ett smörpapper mellan botten och gallret.
Sedan är det dags att vispa grädden
Och när den är färdigvispad häller man i lingonen (spara några till garnering)
Rör runt lite med en sked eller gaffel.
Under tiden botten svalnar kan man skära ut lite k:n till garneringen.
När botten har svalnat, ta bort smörpappret.
Bred på lingongrädden.
Ta tag bak i smörpappret och börja försiktigt rulla ihop botten.
Rulla på
Tills den är helt färdigrullad
Se till att skarven ligger uppåt, det blir lättare att skära då.
Smält blockchokladen i ett vattenbad, gör sedan rutmönster på ett bakplåtspapper.
Se till att ha en vass kniv och skär sedan upp 2-3 cm tjocka bitar
Garnera med grädde, chokladen…
…citronmeliss…
…lingon…
…samt ett K i marsipan.
Klar.