Kennethbakelse

Kennethbakelsen. Så god.

Ingredienser till Kennethbakelsen

Ingredienser

Smeten
5 äggvitor
3 dl socker
50 gram hackad sötmandel (finns att köpa färdighackad)
1 dl vetemjöl

Fyllning
3 dl grädde
frusna lingon

Garnering
2 dl grädde
Marsipan
Blockchoklad
Citronmeliss
Några lingon
 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Bara äggvitor

Fem äggvitor

Smörat bakplåtspapper

Mandelblandning, alltså mjöl och mandel.

Vispa äggvitorna

Häll i socker under tiden du vispar.

Häll i mandelblandningen

Vänd ner

Klar smet

Häll upp i långpannan med det smörade bakplåtspappret.

Upphälld smet

In i nedre delen av ugnen

I 20 minuter

Så här ser den färdiga botten ut.

Tag hjälp av ett galler när du skall hälla ut den klara botten
Lägg ett smörpapper mellan botten och gallret.

Sedan är det dags att vispa grädden

Och när den är färdigvispad häller man i lingonen (spara några till garnering)
Rör runt lite med en sked eller gaffel.

Under tiden botten svalnar kan man skära ut lite k:n till garneringen.

När botten har svalnat, ta bort smörpappret.

Bred på lingongrädden.

Ta tag bak i smörpappret och börja försiktigt rulla ihop botten.

Rulla på

Tills den är helt färdigrullad

Se till att skarven ligger uppåt, det blir lättare att skära då.

Smält blockchokladen i ett vattenbad, gör sedan rutmönster på ett bakplåtspapper.

Se till att ha en vass kniv och skär sedan upp 2-3 cm tjocka bitar

Garnera med grädde, chokladen…

…citronmeliss…

…lingon…

…samt ett K i marsipan.

Klar.